Annonces Immobilières
Abbeville
Somme
Zilek : Immobilier Abbeville


"Egoul nu intelege decat limbajul acceptarii. Iubirea vorbeste limbajul daruirii". (Osho)
sâmbătă

Solitudine şi singurătate

__________________________________________

Cărţi de suflet


Tămăduitorul (film YT)      Inocenţă (film YT)
___________________________________________


"Tăcerea este spaţiul în care omul se trezeşte. Dacă puteţi să rămâneţi singuri, absolut singuri, fie doar şi o singură clipă, ego-ul va muri, eul va muri. Ego-ul nu există în sine; el este întotdeauna în relaţie cu cineva.
Aşa că, ori de câte ori eşti singur, te cuprinde o teamă profundă pentru că, dintr-o dată, falsa identitate începe să dispară. Iar adevăratei identităţi îi mai ia puţin timp până să apară, căci ai pierdut-o cu foarte mulţi ani în urmă. Ca să înalţi un pod peste golul căscat în atâţia ani, e nevoie de timp.
În acel interval de timp, faptul că nu ştii cine eşti, te face să te simţi că îţi pierzi minţile. Începi imediat să faci ceva, doar ca să ai o ocupaţie.
Şi astfel, falsa identitate nu dispare, ea rămâne activă.
Solitudinea slăbeşte Eul. Nu mai există nimic cu care am putea fi în relaţie şi, datorita acestui fapt, ego-ul nu poate exista. În consecinţă, dacă sunteţi gata să acceptaţi solitudinea, fără cea mai mică ezitare, fără dorinţa de a fugi sau de a vă întoarce, dacă acceptaţi realitatea solitudinii voastre aşa cum este ea, aceasta devi¬ne o ocazie extraordinară.
Sunteţi ca o sămânţă, care conţine o multi¬me de posibilităţi. Amintiţi-vă însă, că sămânţa trebuie să explodeze, astfel încât planta să poată creşte.
Ego-ul este la fel ca o sămânţă, el este o posibilitate. Când el se deschide, în voi se naşte Divinul. Şi tocmai solitudinea vă conduce la această unitate.
Când sunteţi ab¬solut singuri, nu mai sunteţi. Clipa de solitudine vă face să explodaţi. Vă răspândiţi în infinit. A ajunge la solitudine – iată singura revoluţie autentică. Şi aceasta necesită mult curaj. Căutarea spirituală converge în întregime spre clipa de explozie, clipa în care ne regăsim absolut singuri. Solitudinea aduce cu sine exta¬zul. Numai ea permite obţinerea Iluminării.
Orice efort de evitare a singurătăţii eşuează şi va eşua, deoarece este împotriva legilor fundamentale ale vieţii. În fond, nu ai nevoie de un surogat care să te facă să-ţi uiţi singurătatea; trebuie doar să devii conştient de singurătatea ta, care este o realitate. Iar faptul de a o experimenta, de a o simţi, este atât de frumos, tocmai pentru că reprezintă eliberarea de mulţime, de turmă, de celălalt. Este eliberarea de teama de a fi singur. E de ajuns să auzi cuvântul "singur", că îţi şi aminteşti de o rană; ai nevoie de ceva pentru a umple acest gol, care te răneşte. Ai nevoie de cineva pentru a-l umple.
Cuvântul singurătate nu are acelaşi sens - de rană, de gol care trebuie umplut. Singurătate înseamnă pur şi simplu împlinire. Eşti un întreg; nu este nevoie de nimeni altcineva pentru a te completa.
Încearcă deci, să găseşti centrul tău lăuntric în care eşti totdeauna singur, în care singurătatea a fost întotdeauna perfectă. În viaţă, în moarte sau oriunde ai fi, eşti mereu singur. Însă această singurătate este atât de plină, atât de completă, atât de încărcată cu toate darurile vieţii, cu toate frumuseţile şi binecuvântările existenţei, încât imediat ce ai gustat din propria ta singurătate, durerea va dispărea. În locul ei se va naşte un ritm nou, de o extraordinară blândeţe, pace, fericire şi binecuvântare.
Aceasta nu înseamnă că un om care este centrat în singurătate, nu îşi poate face prieteni; în realitate, numai o asemenea fiinţă poate avea prieteni, deoarece pentru el prietenia nu mai reprezintă o nevoie, ci o împărtăşire; fiinţa umană are atât de mult, încât poate împărţi cu alţii."

Osho

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.